facebook googleplus linkedin menu twitter user

  • en
  • nl

Programma 2019 bekend!

 

Met veel plezier en de nodige zorg hebben wij het programma voor 2019 vastgesteld!

Het programma bestaat uit 12 Coffee Tea and Investment bijeenkomsten waarin investeerders en ondernemers elkaar in een informele setting ontmoeten. Zes keer per jaar op dinsdag in de ochtend en 6 keer in de middag op een donderdag. Het ochtendprogramma is altijd in Rotterdam en het middag programma is drie keer in Amsterdam, een keer in Scheveningen en twee keer in Utrecht.

Zes keer per jaar volgt er, direct na de Coffee Tea and Investment middag, een Bier Bitterballen en Investment pitchevent waar eerder geselecteerde ondernemers komen pitchen. Mocht je als lid van De InvesteerdersClub een keer verhinderd zijn, dan is de pitch met info en korte pitchvideo te zien op (alleen voor leden toegankelijk gedeelte van) de website.

De ondernemers die mogen pitchen bij een Bier, Bitterballen en Investments bijeenkomst zijn verplicht deel te nemen aan de PPD zodat ze een gedegen propositie aan de leden kunnen voorleggen.

Hiernaast organiseert De InvesteerdersClub twee keer per jaar een Investor Only diner met als doel: ervaringen uitwisselen, thema spreker, gelijkgestemden ontmoeten. Ook komt er een dit jaar een Investor Only BBQ waar we een soort familiedag van willen maken

Sinds vandaag is de agenda gepubliceerd op onze website. Zie link.

We hebben er vertrouwen in dat het weer echt een succesvol jaar wordt!,

Charlotte, Nils, Keith, Jelle en Lodewijk

 

 

Welkom Nils de Witte!

 

Graag stellen we Nils de Witte aan je voor.

Nils heeft zeker 25 jaar ervaring met het bij elkaar brengen van investeerders en ondernemers. Nils heeft samen met Ben Lacor in 1994 de Nebib opgericht.  De Nederlandse Beurs voor Investeringen in Bedrijven en ondernemingen in het kort. Nadat het hele landschap van subsidies en crowdfunders enz. veranderende heeft Nils zich gestort op het lesgeven in strategie en ondernemerschap.  In Utrecht aan de wieg gestaan van vele initiatieven zoals UtrechtInc, StudentInc, Graduate Space.  Daarnaast is Nils is de schrijver van ‘Gids Startkapitaal’, is 14 jaar jurylid geweest bij NewVenture en nog veel, veel meer.

Met Nils in het bestuur is hij weer terug in zijn oude vak en hebben wij – naast Rotterdam en Amsterdam – een stevige basis in Utrecht! Nils zal zich binnen De InvesteerdersClub met name bezig houden met de onderwerpen educatie en subsidies.

Wij hopen van harte met elkaar veel plezier te mogen beleven de komende jaren!

En welkom bij de Club!,

Keith, Jelle en Lodewijk

 

 

Coffee Tea & Investment | ECE | 6-11-18

 

Grote drukte bij de afgelopen Coffee Tea & Investment. We mochten zestien ondernemers verwelkomen. De zeven leden die aanwezig waren hebben met iedereen een kort 1 op 1 gesprek gevoerd. Daarna, een van de leukste onderdelen; de groepsbespreking.

Tijdens de groepsnabespreking hebben we zeven ondernemers geselecteerd die uitgenodigd worden voor de Proposition Preperation Day. Niet iedereen zal hier gebruik van maken. Degenen die de beste fit voelen met De InvesteerdersClub na de kennismaking zullen in december voor De Investeerdersclub gaan pitchen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beer, Bitterballen & Investment | ACE | 4-10-18

 

 

 

 

 

 

Na de kennismaking van 4 oktober is – bij het altijd leerzame onderdeel “de koppen bij elkaar steken” – besloten dat er vier kandidaten voor de Proposition Preperation Day geselecteerd worden zodat die eventueel in december voor De Investeerdersclub kunnen gaan pitchen.

 

 

Daarna was het tijd voor 4 pitches die al een PPD training hebben gehad. Voor iedere ondernemer was er voldoende tijd om te pitchen en vragen te stellen en daarna gegevens uit te wisselen. Uiteindelijk is ieder ondernemer en investeerder wijzer naar huis gegaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Coffee Tea & Investment | ECE | 4-9-18

 

Intieme  bijeenkomst deze keer, 3 leden, 7 kennismakers en een hele prettige sfeer. Daarnaast was er ook een potentiële investeerder die eens kwam kijken en die meteen actief meedeed.

Na uitleg over de werkwijze van De InvesteerdersClub stellen zowel de ondernemers als de investeerders zich voor en mag elke ondernemer kiezen met welke investeerder hij/zij graag een kort 1 op 1 gesprek aan gaat.

Van de zeven kennismakers zijn er twee geselecteerd om door te gaan naar de PPD.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beach BBQ | Scheveningen | 9-8-18

Buena Vista Beach Club

Tijdens het mooie weer de laatste maanden hebben vele naar de BBQ op het strand uitgekeken. 9 Augustus was echter de eerste dag met slecht weer. Toch konden we een record aantal van 33 mensen verwelkomen en is het een zeer geslaagde en gezellige bijeenkomst geworden. Het weer had ook weer het voordeel dat we de Beach Club bijna voor ons zelf hadden en we ongestoord de gesprekken konden voeren.

Naast 10 bestaande leden/investeerders en 2 potentiële nieuwe leden, waren er 13 ondernemers (10 bedrijven) voor de kennismakingsbijeenkomst gekomen, 6 ondernemers die pitchten.

Coffee Tea & Investment | Erasmus Center for Entrepreneurship | 3-7-18

 

Geen zomerstilte maar een grote opkomst bij de Coffee Tea & Investment op 3 juli jl.! Er waren maar liefst 17 aanmeldingen om kennis met ons te komen maken en met 9 van onze leden hadden we voor alle ondernemers genoeg tijd om met hen in gesprek te gaan. Alle ondernemers en investeerders hebben van een leuke eerste kennismaking kunnen genieten. Van één ondernemer, die zijn gesprekspartner blijkbaar zo goed heeft uitgekozen en die geselecteerd is voor de Proposition Preperation Day, hebben we bericht terug gekregen dat hij zo enthousiast is over het eerste gesprek dat hij zijn vakantie uitstelt omdat hij “zo’n kans niet aan zich voorbij wil laten gaan”.

Daarnaast hebben een aantal oud leden enkele nieuwe(re) leden voor het eerst ontmoet.

 

              

Volgende maand; Bier, BBQ & Investment!

Volgende maand op het strand van Scheveningen een heuse BBBQ&I. Degene die al vaker geweest zijn, weten dat je deze niet mag missen. Vanaf 3 uur op de Buena Vista Social Club in Scheveningen!

Donderdag 9 augustus 2018, vanaf 15:00, Buena Vista Beach Club, Strand Noord 18, Scheveningen

We hopen dat je erbij bent. Voor ons handig wanneer je het Charlotte alvast even laat weten.

 

Beer, Bitterballen & Investments | Ghoyhuys, Oude Ade | 5-4-18

Met veel genoegen kijken we terug op de tweede BBI. Maar liefst 12 leden van De InvesteerdersClub en 3 introducees waren aanwezig. We hadden en druk programma waarbij 10 ondernemers van 8 bedrijven kwamen kennis maken en 5 ondernemers waren geselecteerd om te pitchen.

Na de presentatie door Keith en Jelle, aangevuld door persoonlijke ervaringen van investeerders uit het publiek, stelden de investeerders zich kort voor, zodat de ondernemers een keus konden maken met welke investeerder men het intake gesprek wilde voeren.

Met de vele kennis, netwerken en ervaringen die in de zaal aanwezig waren was het voor sommige ondernemers moeilijk om te kiezen maar uiteindelijk heeft iedereen gesproken met de investeerder van zijn keuze.

De volgende drie ondernemers werden positief beoordeeld en worden uitgenodigd voor de PPD:

Coolado (www.coolado.com), Consent (www.consent.io), Talentqrunch (www.talentqrunch.com).

Na het vertrek van de ondernemers van de middag sessie was het tijd voor de pitches van vijf ondernemers uit vorige CTI’s die na een positief oordeel de PPD hebben gevolg.

Het waren:
Maurits van Blulocks. Blulocks heeft een frame geïntegreerd fietsslot ontworpen. (http://www.blulocks.com)

Yannick van Nibblr (www.nibblr-app.com) Nibblr connects you with interesting people around the dinner table. Find or host dinners in your area!

Alexander van De jongens van de Photo Booth (www.jongensvandephotobooth.nl). Photo booth verhuur zodat je je speciale momenten niet alleen op je telefoon hebt maar ook een tastbare foto.

Marcel van Sportboxx. (www.sportboxx.nl) Sport cadeaukaart in luxe verpakking.

John van Ricigon. (www.ricigon.com) Hét benefit platform voor de consument en retailer.

Op de foto van links naar rechts: Yannick van Nibblr, Alexander van Jongens van de photobooth, Marcel van Sportboxx,  Maurits van Blulocks, John van Ricigon en Keith van De InvesteerdersClub.

Aanwinst voor de organisatie van de Investeerdersclub; Welkom Charlotte!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Graag stellen we Charlotte van Slobbe aan je voor.

Charlotte heeft ruime ervaring als project manager bij Suikeroom.org. Het bij elkaar brengen van ondernemers en investeerders geeft haar een kick. De ondernemer helpen met voorbereiden ligt dicht bij haar natuurlijk aard. Voor ons als bestuur is dat erg leuk om te zien.

Charlotte solliciteerde aanvankelijk op de bestuursfunctie ‘Partnerships, Relaties & Samenwerking’, maar toen ze hoorde dat wij ook op zoek waren naar ondersteuning was 1 en 1, 2. We hebben nu dus senior ondersteuning, één centraal aanspreekpunt voor investeerders en ondernemers en iemand voor partnerships en samenwerkingen.

Wij hopen van harte dat Charlotte de komende jaren onze club gaat leiden!,

Keith, Jelle en Lodewijk

Beer, Bitterballen & Investments | Ghoyhuys, Oude Ade | 08-02-2018

De eerste BBI was een groot succes, niet alleen een groot aantal ondernemers hadden zich aangemeld, maar ook waren er twaalf investeerders aanwezig.
Na de presentatie door Keith, stelden de investeerders zich kort voor, zodat de ondernemers een keus konden maken met welke investeerder men het intake gesprek wilde voeren.
Ook de ondernemers stelden zich kort voor, zodat alle aanwezige investeerders weten welke ondernemers er waren.
Daarna werden de ondernemers en investeerders in drie groepen ingedeeld. Dit is anders dan wat tot nu toe gebruikelijk was tijdens de CTI’s, waar een-op-een gesprekken werden gevoerd. In de groepen ontstonden levendige discussies.

De volgende zeven ondernemers werden positief beoordeeld en worden uitgenodigd voor de PPD:

Grow the Future B.V. (www.felinaworld.com), ASTS-1, Paccoon, Ricigon, Zorgprofessionals Plaza, Cuts & Colours (www.cutsandcolours.nl) en Nibblr (www.nibblr-app.com).

 

 

Na het vertrek van de ondernemers van de middag sessie was het tijd voor de pitches van vier ondernemers uit vorige CTI’s die na een positief oordeel de PPD hebben gevolg.
Het waren:
Joris Volmering en Thijs Roelofs van Pricebeat. Pricebeat is een e-commerce platform waarmee ondernemers in staat gesteld worden om zonder de gebruikelijke acquisitiekosten online te kunnen verkopen.
Roland Mustert van MM Global Movies. MM Global Movies (www.mmglobalmovies.com) financiert speelfims door middel van Asset Backed Financings. Aantrekkelijke rendementen en wil daarom opschalen en zoekt daarvoor investeerders.
Eelco Schuller van BR8 (www.br8.nl). Eelco was verantwoordelijk voor de logistiek bij Coolblue en ontdekte in die functie de behoefte aan premium 2-mans logistiek voor e-commerce. BR8 bezorgt duur design meubilair voor Flinders, digitale vleugels voor Bax Music en krachtstations voor Fitshop.
Ali Lotfi van Contexify (www.contexify.io) vertelde over zijn software die adverteerders en publishers succesvoller maken op het internet. 

 

Op de foto van links naar rechts: Eelco Schuller van BR8, Joris Volmering en Thijs Roelofs van Pricebeat, Roland Mustert van MM Global Movies en Ali Lotfi van Contexify