facebook googleplus linkedin menu twitter user

  • en
  • nl

Pitch jouw idee voor de CEO’s van NS en de ANWB

De NS en de ANWB willen investeren in startende ondernemers met slimme oplossingen voor de mobiliteit in Nederland. Kansrijke startups met een concreet business idee kunnen deze pitchen voor Roger van Boxtel, CEO van NS en Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Daarvoor organiseren ze op 18 februari het Smart Mobility Pitch Event in Delft. De uiteindelijke inzet: samenwerking in een partnership, financiering van de startup of een launching customer.

Om in startups te kunnen investeren startte NS het NS Innovatiefonds. Van Boxtel: ‘’Wij geloven in de kracht van startende ondernemers om reizen aangenamer te maken. Deelnemers aan het Smart Mobility Pitch Event kunnen van het fonds gebruik maken als ze daarmee nieuwe slimme oplossingen voor onze reizigers van de grond krijgen’’.

‘’De ANWB wil dat haar leden op een goede en veilige manier onderweg kunnen zijn en vlot hun bestemming kunnen bereiken.’’, zegt Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. ‘’De toekomst van de mobiliteit vraagt om slimme oplossingen. Startups met vernieuwende ideeen kunnen daar geweldig aan bijdragen.

Pitchen voor de CEO

Om kansrijke startups te scouten die het verschil kunnen maken, organiseren NS en de ANWB samen met startup incubators YES!Delft en UtrechtInc het Smart Mobility Pitch event op donderdag 18 februari. Beide incubators staan in 2015 in de wereldwijde UBI ranglijst voor business incubators, respectievelijk op de negende en elfde positie. Zowel early stage startups met een not te valideren idee, als merket ready startups met een propositie en business model kunnen meedoen. De winnende pitch krijgt een netwerklunch met Roger van Boxtel of Frits van Bruggen. Aanmelden kan via: www.yesdelft.nl/smpe.