facebook googleplus linkedin menu twitter user

  • en
  • nl

Wat heb je eigenlijk aan ons? Hieronder een aantal via De InvesteerdersClub tot stand gekomen deals.

EasyFiets – www.easyfiets.nl

EasyFiets is een nieuw initiatief waarbij oude fietsen worden opgeknapt en een tweede leven krijgen als EasyFiets. De fiets is herkenbaar aan een rood zadel en handvatten. Voor maar EUR 9,- per maand ben je verzekerd van een fiets die altijd werkt.

Eind 2017 heeft een lid van De Investeerders Club een financiering verstrekt.

 


Arrow.tv – www.arrow.tv

Als resultaat van De InvesteerdersClub met het crowdfundingsplatform Eureeca, heeft Blendid Digital Media B.V. in 2017 een pitch gehouden voor leden van De InvesteerdersClub. Blendid Digital Media B.V. exploiteert het muziekvideo kanaal www.Arrow.tv, maar de achterliggende techniek zal ook voor andere markten worden ingezet. Twee leden hebben een belang genomen in het bedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf geld opgehaald via crowdfunding (Eureeca en Symbid).

 


ParkFlyRent – www.parkflyrent.nl

ParkFlyRent biedt als enige in Nederland gratis parkeren bij Schiphol.
Hoe doen ze dat? Door een ander verdienmodel te hanteren: de kosten van onze service verdienen ze terug door jouw auto tijdens je vakantie als huurauto aan te bieden. Dit doen ze volledig verzekerd, zodat je geen enkel risico loopt. Daarnaast deel je ook nog mee in de winst en draag je bij aan het milieu!

“What a joyful day: my investors and I came to terms about an investment in ParkFlyRent in 2014. We’re now officially in business.
Thank you kindly for the interesting sessions and connections through the Investeerdersclub network.”


Leapp – www.leapp.nl

leapLeapp is een online aanbieder van gebruikte Apple apparatuur met ook eigen winkels, met de service en kwaliteit van nieuw.

“Zonder de investering die ik via De InvesteerdersClub heb geregeld zou Leapp niet zo snel en zo groot gegroeid zijn als nu. De investering was echt ‘smart money’: de investeerders denken goed mee en geven mij nieuwe inzichten.”

Drie leden van De InvesteerdersClub hebben in 2012 geïnvesteerd, in 2015 volgde een exit.

 


Glashelder – www.glashelder.nl

Een groep van 8 leden van DeInvesteerdersClub heeft samen een Glashelder Invest BV opgericht, en heeft een belang verworven in Glashelder BV. Glashelder was een onafhankelijke glasvezelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt.

Glashelder Invest BV is opgericht in november 2012. Glashelder is door operationele problemen bij de eerste projecten in zwaar weer gekomen. In het voorjaar van 2014 is Glashelder BV failliet verklaard.


Beef&Steak – www.beefensteak.nl

“De Investeerdersclub begreep waar het ons om ging. Het klikte direct. We hebben de InvesteerdersClub gevonden toen we op zoek waren naar mogelijkheden om groei te financieren. Na de pitch zijn we in contact gekomen met onze investeerder. Hij is een zeer actieve investeerder die zijn expertise en kennis veelvuldig inzet. We hebben veel te danken aan zijn inbreng, niet alleen de investering. Samen hebben we aan een grotere productiefaciliteit gewerkt van waaruit we inmiddels werken. We hebben onze huidige groei kunnen realiseren dankzij de InvesteerdersClub. Beef&Steak staat er uitstekend voor. Het bedrijf is prima winstgevend en we verwachten dit jaar met 80% te groeien ten opzichte van 2012.

Beef&Steak is een online slagerij voor Bourgondisch vlees. We leveren aan huis. Onze missie: Iedere vleesliefhebber in Nederland, Duitsland en België kennis laten maken met echt lekker vlees. Het aanbod in vlees is in Nederland bijna overal hetzelfde. Liefhebbers die graag keuzes willen hebben in smaken en soorten kunnen vaak niet terecht bij slagers en supermarkten, wel bij Beef&Steak. Ik zou de InvesteerdersClub aanbevelen bij ondernemers die al bezig zijn met hun onderneming. Ik heb gemerkt dat de investeerders niet snel onder de indruk zijn van een papieren plan maar willen zien dat er al actie is.”


View logiq – www.viewlogiq.com

The company Viewlogiq introduces a stunning breakthrough in broadcasting with its state of the art, fully automated camera tracking system called Videmus. This new and innovative technology is fully automated and does not require the physical presence of a camera operator. This full, complete and ready to use system comes with its own PTZ camera.

In 2012 hebben twee leden van DeInvesteerdersClub de ontwikkeling van het eerste prototype van Videmus gefinancierd. Eind eerste kwartaal 2013 is het prototype beschikbaar gekomen. In mei 2013 is deze investering overgenomen door een andere partij, die ook hands-on gaat samenwerken met de ondernemer om het bedrijf verder uitbouwen.


Studio Manon Juliëtte – www.manonjuliette.nl

“Via Ondernemen Zonder Grenzen ben ik met De InvesteerdersClub – zij jureerden – in aanraking gekomen. De energie die er los kwam toen we met z’n allen aan tafel zaten met betrekking tot tot mijn bedrijfsplan vond ik te gek. Je ziet dan ook dat er niet één weg is, iedere investeerder heeft weer zijn eigen overtuiging hoe het bedrijf naar een hoger plan te trekken. Dat vond ik een inspirerende ervaring. Verder heb ik geleerd dat als je voor het eerst met de bepaling van de waarde van je bedrijf te maken hebt het heel nuttig is om een aantal mensen met kennis van zaken erbij te hebben. Mijn investeerder heeft mij in 2012 een lening verstrekt voor de productie van de Dude kleur.”

 


Vaardigwerk – www.vaardigwerk.nl

“Ik ben blij dat ik uit nieuwsgierigheid bij De InvesteerdersClub ben geweest: het resultaat mag er namelijk zeker wezen! Na een eerste scan, waarbij de haalbaarheid van het idee getest werd, vonden diverse gesprekken plaats om een goed beeld van elkaar te krijgen. Dankzij De InvesteerdersClub heb ik een zeer goede investeerder gevonden waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij denkt goed mee en mede dankzij hem is het idee inmiddels in de markt gezet. Hij weet dat mijn product niet in één jaar terug te verdienen is, maar dat geeft niet, want wij geloven allebei in ons mooie product. De reacties die ik heb gekregen zijn erg bemoedigend. Na uitleg van De InvesteerdersClub begreep ik ook beter hoe en op welke manier je onder de aandacht kan komen van investeerders.”


NAZAVA – www.nazava.nl 

NAZAVA produceert en verkoopt hoge kwaliteit huishoudelijke waterfiltersystemen in Indonesië voor mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Het zorgt ervoor dat vooral minder kinderen ziek worden van besmet drinkwater. Elke dag hebben nu ongeveer 500.000 mensen toegang tot schoon en betaalbaar drinkwater via nazava.

Drie leden van De Investeerders Club hebben in 2011 geïnvesteerd.

 


Dutch Learning Company – www.iedereenehbo.nl 

Dutch Learning Company (DLC) bevond zich medio 2010 in een turbulente groeifase. Na de succesvolle introductie van Iedereen EHBO in de Nederlandse markt, was DLC inmiddels ook gestart met de ontwikkeling van opleidingen voor de zakelijke markt, VCA en BHV.

In augustus 2010 heeft DLC gericht naar investeerders gezocht. Hierbij is in september uiteindelijk gekozen voor een samenwerkingsverband van een aantal leden van De Investeerdersclub. De actief betrokken investeerders hebben samen met het management van DLC op basis van een inbreng van geld en tijd een grondige herstructurering gerealiseerd, zowel in juridische als in financiële zin. Tegelijkertijd is er voor de verkoop van bedrijfsopleidingen een partnerprogramma opgezet. Dit alles is gezamenlijk in een relatief korte periode van ruim 6 maanden gerealiseerd. Hiermee is een basis gevormd voor verdere solide groei.

Voor de gewenste versnelling van verdere groei diende zich al snel een nieuwe investeringspartij aan om Dutch Learning Company nog verder uit te bouwen. De leden van De Investeerdersclub hebben DLC die ruimte gegeven door op dat moment, met rendement, afscheid te nemen.

Wij kijken terug op een zeer waardevolle bijdrage van De Investeerdersclub in zijn totaliteit en de betrokkenheid van elke ondernemer in het bijzonder. Zo kregen wij niet alleen ‘smart money’, maar ook ‘involved money’. En dat is in onze ogen de definitie van het ware ondernemerschap: op het juiste moment op de juiste plaats betrokken zijn.


pasfoto harry helwegenHarry Helwegen, voorzitter BANN – over activiteit van De Investeerdersclub – financier je ambitie! – 21 april 2011.

“Uitstekend initiatief van de Investeerdersclub. Dit soort activiteiten dragen bij aan de bewustwording van het belang van informal investment voor ondernemers en business angels”