• en
  • nl

Referenties

Wat heb je eigenlijk aan ons? Hieronder een aantal via De InvesteerdersClub tot stand gekomen deals;


Jawsaver – www.jawsaver.com

Jawsaver

Jawsaver uit Utrecht waarschuwt mensen wanneer ze met hun tanden knarsen. Jawsaver is een slimme oplossing zonder gebitsbeschermer die aanspoort om te stoppen wanneer je in je slaap knarst. Prototype is klaar, er zijn al klanten, nu kan het verder worden uitontwikkeld en kan de productie in gang worden gezet.

Via een pitch op de een bijeenkomst van De InvesteerdersClub heeft Jawsaver de interesse gewekt bij een aantal investeerders.  Na individuele gespreken, heeft dat geleid tot investering in deze nieuwe technologie.


CrossGuard – www.crossguard.eu 

CossGuardCrossGuard is een YES-Delft en TU-Delft gelieerde startup die gespecialiseerd is in de ontwikkling van hightech handbescherming van de volgende generatie. Hun gepatenteerde technologie biedt de beste bescherming tegen schokken zonder afbreuk te doen aan comfort en mobiliteit. Na jaren van ontwikkeling heeft CrossGuard een technologie en ontwerpmethode gecreëerd die op veel gebieden kan worden toegepast, zoals wetshandhaving, zware industrie en andere sporten.

De producten van CrossGuard hebben echt een wow-factor. Na de presentatie hadden meerdere investeerders interesse en uiteindelijk is ook in het bedrijf geïnvesteerd.


Coachwell – www.coachwell.nl 

CoachWell logo

CoachWell is een online coaching platform met een allround toolkit voor loopbaanbegeleiding, outplacement en life coaching. Hiermee organiseer je de complete back office, presenteer je je professioneel bij klanten en houd je focus op de zorg en aandacht voor je coachees.

Aanvankelijk was deze start-up anders in de markt gepositioneerd. Na een traject met één van onze leden heeft de ondernemer het platform en doelgroep aangepast en heeft de investeerder in dit platform en de ondernemer geïnvesteerd.


Scircula www.scircula.com

Scircula logo

Penny Whitelaw en haar team zijn op een missie om de mode industrie te verduurzamen en voor kleding merken een beter rendement te realiseren. Dit doen zij door gebruik te maken van data analyse en AI. Minder returns door betere fit aanbevelingen voor consumenten en minder verspilling doordat collecties beter aansluiten bij de consument. Het enthousiaste en zeer gedreven team, de impact en de groeimogelijkheden in deze branche hebben de investeerder overtuigd om in deze start-up te investeren.


Amberscript – www.amberscript.com

Amberscript logo

Met Amberscript maak je ondertitels en tekst van audio of video. De missie van Amberscript is om alle audio toegankelijk te maken. Zij zijn ervan overtuigd dat een for-profit mentaliteit hand in hand kan gaan met het creëren van een zo groot mogelijke positieve impact in de wereld.

Dit aanstekelijke verhaal heeft geleid tot een investering van één van onze leden.


Coolfinitiywww.coolfinity.com

Coolfinity logo

Maarten ten Houten, een van de oprichters van Coolfinity, heeft zijn bedrijf via De Investeerdersclub gepresenteerd aan een aantal investeerders. Na een verdere kennismaking tussen Navus Ventures en Coolfinity zijn beide partijen tot een deal gekomen om samen te werken aan het toekomstige succes van het bedrijf. Coolfinity speelt in op de behoefte om producten als drank, voedsel en medicijnen, constant gekoeld te houden. Ook op die plekken waar het constante aanbod van stroom niet altijd vanzelfsprekend is, zorgen de producten van Coolfinity er voor dat ook als de stroom tijdelijk wegvalt, de producten 48 uur lang gekoeld blijven.


The Bamboovementwww.thebamboovement.com/nl/

The Bamboovement logo

The Bamboovement is op een missie om het plasticafval de wereld uit te helpen en alledaagse wegwerpproducten te vervangen door duurzaam bamboe. The Bamboovement levert 100% biologisch afbreekbare bamboe producten aan horeca, retail en vliegmaatschappijen. Zoals bestek en bekers, maar ook tandenborstels. Naar wens voorzien we de producten van een logo of tekst.

The Bamboovement heeft een eerste ronde investering opgehaald bij een van onze investeerders.


City Challenge – www.citychallenge.amsterdam/en/

City Challenge Amsterdam logo

City Challenge is de meest interactieve real life city game. Door het spel beleef je met vrienden of familie tot 4 uur lang plezier. Het spel is geschikt voor alle leeftijden en is beschikbaar in het Engels en Nederlands. Het spel wordt begeleid door iPads die gebruik maken van de modernste technieken. De challenges zijn nu nog alleen verspreid over het centrum van Amsterdam.

Voor verdere ontwikkeling van het spel en vergroting van de markt is er in januari 2019 geïnvesteerd door één van onze leden van De Investeerders Club.


TicTag – www.tictag.nl

Tictag logo

TicTag maakt een digitale connectie tussen de smartphone en een offline product dat is voorzien van een speciale smart tag. Hierdoor kun je bijvoorbeeld deuren openen, evenementen bezoeken of informatie opvragen over een product. Het aanraken van de smart tag met het scherm van een smartphone is voldoende.

TicTag heeft een technologie ontwikkeld om verbinding te leggen tussen je smartphone en de offline wereld. Deze technologie maakt het mogelijk om deze verbinding tot stand te brengen met niet meer dan een druk op de knop waarmee het zich onderscheidt qua gebruiksgemak, personalisatie en veiligheid.

Een lid van de Investeerders Club heeft eind 2018 tezamen met een partner geïnvesteerd in TicTag waarmee de verdere ontwikkeling van het product gerealiseerd kan worden.


Elements of Freedom  – www.elementsoffreedom.nl

Elements of Freedom Amsterdam logo

Elements of Freedom maakt Everyday fashion fitting natural style
For those who create their own world with a conscious mind. 
Het bedrijf heeft de connectie met haar doelgroep bewezen en zoekt nu manieren om verder te groeien.

In oktober 2018 hebben twee leden van De InvesteerdersClub samen met een andere investeerder geïnvesteerd in Elements of Freedom. De drie investeerders samen versterken het bedrijf met kennis op het gebied van webwinkels, marketing, ondernemerschap en financiële huishouding.


Madam Therapeutics – www.madam-therapeutics.com

Madam Therapeutics logoMadam Therapeutics’ is a privately held company from the Netherlands that is developing Synthetic Anti-Microbial and Anti-Biofilm Peptides (SAAPs) to combat resistant bacterial infections. Our SAAPs are highly active against such bacteria and have a very favorable tolerance profile. Our SAAPs combine two characteristics essential for such new strategies: powerful killing of bacteria and limited likelihood of emerging resistance.

In juni 2018 hebben twee leden van De Investeerders Club meegedaan met een grotere financieringsronde die het mogelijk maakt voor Madam Therapeutics om de zgn. fase-2 testing te gaan uitvoeren.


Nibblr – www.nibblr-app.com

Nibblr logo

Slogan van Nibblr: Eat, Meet, Share.

Nibblr is een app, waarbij men letterlijk bij elkaar aan tafel schuift. De app is ontwikkelt om de verbinding weer op te zoeken. De host kookt een diner, waarbij gasten via de app kunnen inschrijven.

In mei 2018 heeft een van de leden van De Investeerders Club geïnvesteerd in dit bedrijf.

 


Exposar – www.exposar.com 

Exposar logo

Exposar is leading in productfotografie en modelvideo’s. Exposar is gespecialiseerd in het creëren van converteerbare productcontent (foto’s, video’s en teksten) in de mode- en lifestylebranche. In andere woorden, content voor webshops die helpt de omzet te verhogen en retourpercentage te verlagen. Zo verzorgen wij zaken als productfotografie, modelfotografie, modelvideo en productteksten voor ruim 120 merken.

Drie investeerders van De Investeerdersclub hebben april 2018 geïnvesteerd waardoor Exposar kon uitbreiden in locatie, productie en kennis.


Shieldpost – www.shieldpost.nl

Shieldpost logo

Shieldpost biedt een aantal diensten op het gebied van documentenbeheer en waarde post. O.a. juridische post bezorging, archief digitalisering en archief vernietiging.

In maart 2018 is door een lid van De Investeerders Club geïnvesteerd in dit bedrijf.


EasyFiets – www.easyfiets.nl

Easyfiets logo

EasyFiets is een nieuw initiatief waarbij oude fietsen worden opgeknapt en een tweede leven krijgen als EasyFiets. De fiets is herkenbaar aan een rood zadel en handvatten. Voor maar EUR 10,- per maand ben je verzekerd van een fiets die altijd werkt.

December 2017 heeft een lid van De Investeerders Club een financiering verstrekt. Eind 2018 is er een tweede ronde opgehaald bij leden van De Investeerdersclub.


Arrow.tv – www.arrow.tv

Arrow.TV logo

Als resultaat van De InvesteerdersClub met het crowdfundingsplatform Eureeca, heeft Blendid Digital Media B.V. in 2017 een pitch gehouden voor leden van De InvesteerdersClub. Blendid Digital Media B.V. exploiteert het muziekvideo kanaal www.Arrow.tv, maar de achterliggende techniek zal ook voor andere markten worden ingezet. Twee leden hebben in juni 2017 een belang genomen in het bedrijf. Daarnaast heeft het bedrijf geld opgehaald via crowdfunding (Eureeca en Symbid).

 


Hugo events / Quriobot – www.hugo-events.com http://www.quriobot.com

hugo logo

Hugo is een fanbase management system, dat naast  o.a. email campagnes, dat een CUI (Conversational User Interface) heeft ontwikkeld onder de naam Quriobot. Recente klanten zijn KRO-NCRV, Revolution event, Brannbolisyran, Mysteryland, ROC van Amsterdam, Festival.travel, Eurosonic Noorderslag en b2s. Een lid van De Investeerders Club heeft in januari 2017 geïnvesteerd in dit bedrijf.

 


Trunkrs – www.trunkrs.nl 

trunkrs logo

Trunkrs is een aanbieder van same-day-delivery en next-day-delivery. Sinds de oprichting in 2015 is het bedrijf hard gegroeid. In 2019 groeide Trunkrs met vijfhonderd procent. Naar eigen zeggen maken medio 2020 ruim tweehonderd bedrijven gebruik van de bezorgservice.

In 2016 hebben twee leden van de investeerdersclub het seed-kapital verschaft die nodig was om de eerste groei te realiseren.

 


Quicargo – www.quicargo.com

Quicargo logo

Quicargo is een digitaal transportnetwerk, dat vervoerders en verzenders met elkaar in verbinding brengt. Door de lege laadruimte van vrachtwagens te benutten kan Quicargo de logistiek verduurzamen en bovendien transportkosten terugdringen.

In 2016 waren twee leden van de investeerdersclub onderdeel van een grote eerste ronde seed capital.

 


Energie in huis – www.energieinhuis.nl

Energie in huis

Energie in huis logo

Eind 2016 is door een van de leden geïnvesteerd in Sunivers-Energie in huis. Dit Amsterdamse bedrijf heeft als belangrijkste focus de verduurzaming van de gebouwde omgeving. Energie in huis biedt diverse producten aan particulieren aan, om woonhuizen te verduurzamen: zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, HR++ ketels en isolatie.


Duurzaambedrijfsleven – www.duurzaambedrijfsleven.nl

Duurzaam Bedrijfsleven.nl logo

DuurzaamBedrijfsleven Media is het grootste en snelst groeiende kennis- en informatieplatform over duurzaam ondernemen en innovatie in Nederland. Wij zetten ons op dagelijkse basis in om de transitie naar een duurzame economie in Nederland te versnellen, omdat we ervan overtuigd zijn dat duurzaamheid een keiharde businesscase heeft. Door middel van inspirerende en verdiepende content, sporen we ondernemingen aan om zelf de transitie naar duurzaamheid te maken en te profiteren van de kansen die het biedt.

We maken dit mogelijk door de kansen van duurzaamheid op dagelijkse basis aan het licht te brengen, vanuit een bedrijfseconomische realiteit. We opereren hierbij vanuit de stellige overtuiging dat kwaliteitsinformatie en inspirerende succesvoorbeelden dé sleutel zijn tot het activeren van andere ondernemingen, om hun eigen duurzame transitie in gang te zetten.

Een van de leden van De Investeerders Club heeft in augustus 2015 geïnvesteerd in dit platform.


ParkFlyRent – www.parkflyrent.nl

ParkFlyRent logoParkFlyRent biedt als enige in Nederland gratis parkeren bij Schiphol.
Hoe doen ze dat? Door een ander verdienmodel te hanteren: de kosten van onze service verdienen ze terug door jouw auto tijdens je vakantie als huurauto aan te bieden. Dit doen ze volledig verzekerd, zodat je geen enkel risico loopt. Daarnaast deel je ook nog mee in de winst en draag je bij aan het milieu!

“What a joyful day: my investors and I came to terms about an investment in ParkFlyRent in 2014. We’re now officially in business.
Thank you kindly for the interesting sessions and connections through the Investeerdersclub network.”


Leapp – www.leapp.nl

leapp logoLeapp is een online aanbieder van gebruikte Apple apparatuur met ook eigen winkels, met de service en kwaliteit van nieuw.

“Zonder de investering die ik via De InvesteerdersClub heb geregeld zou Leapp niet zo snel en zo groot gegroeid zijn als nu. De investering was echt ‘smart money’: de investeerders denken goed mee en geven mij nieuwe inzichten.”

Drie leden van De InvesteerdersClub hebben in 2012 geïnvesteerd, in 2015 volgde een exit.


RIWIK – www.riwik.com

Riwik logo

Naar aanleiding van de samenwerking van DeInvesteerdersClub met BidNetwork, heeft een van de leden in 2012 geinvesteerd in RIWIK, een Keniaanse producent van windenergie met behulp van kleine windmolens.

In 2017 is dit belang verkocht aan een strategische partner in Kenia.


Glashelder – www.glashelder.nl

Glashelder logo

Een groep van 8 leden van DeInvesteerdersClub heeft samen een Glashelder Invest BV opgericht, en heeft een belang verworven in Glashelder BV. Glashelder was een onafhankelijke glasvezelprovider, die samen met een scala aan lokale en landelijke dienstaanbieders een compleet en onderscheidend dienstenpakket aanbiedt aan de consumentenmarkt.

Glashelder Invest BV is opgericht in november 2012. Glashelder is door operationele problemen bij de eerste projecten in zwaar weer gekomen. In het voorjaar van 2014 is Glashelder BV failliet verklaard.


Beef&Steak – www.beefensteak.nl

Beef & Steak logo“De Investeerdersclub begreep waar het ons om ging. Het klikte direct. We hebben de InvesteerdersClub gevonden toen we op zoek waren naar mogelijkheden om groei te financieren. Na de pitch zijn we in contact gekomen met onze investeerder. Hij is een zeer actieve investeerder die zijn expertise en kennis veelvuldig inzet. We hebben veel te danken aan zijn inbreng, niet alleen de investering. Samen hebben we aan een grotere productiefaciliteit gewerkt van waaruit we inmiddels werken. We hebben onze huidige groei kunnen realiseren dankzij de InvesteerdersClub. Beef&Steak staat er uitstekend voor. Het bedrijf is prima winstgevend en we verwachten dit jaar met 80% te groeien ten opzichte van 2012.

Ik zou de InvesteerdersClub aanbevelen bij ondernemers die al bezig zijn met hun onderneming. Ik heb gemerkt dat de investeerders niet snel onder de indruk zijn van een papieren plan maar willen zien dat er al actie is.”


View logiq – www.viewlogiq.com

Viewlogiq logoThe company Viewlogiq introduces a stunning breakthrough in broadcasting with its state of the art, fully automated camera tracking system called Videmus. This new and innovative technology is fully automated and does not require the physical presence of a camera operator. This full, complete and ready to use system comes with its own PTZ camera.

In 2012 hebben twee leden van DeInvesteerdersClub de ontwikkeling van het eerste prototype van Videmus gefinancierd. Eind eerste kwartaal 2013 is het prototype beschikbaar gekomen. In mei 2013 is deze investering overgenomen door een andere partij, die ook hands-on gaat samenwerken met de ondernemer om het bedrijf verder uitbouwen.


Studio Manon Juliëtte – www.manonjuliette.nl

Studio Manon Juliette logo“Via Ondernemen Zonder Grenzen ben ik met De InvesteerdersClub – zij jureerden – in aanraking gekomen. De energie die er los kwam toen we met z’n allen aan tafel zaten met betrekking tot tot mijn bedrijfsplan vond ik te gek. Je ziet dan ook dat er niet één weg is, iedere investeerder heeft weer zijn eigen overtuiging hoe het bedrijf naar een hoger plan te trekken. Dat vond ik een inspirerende ervaring. Verder heb ik geleerd dat als je voor het eerst met de bepaling van de waarde van je bedrijf te maken hebt het heel nuttig is om een aantal mensen met kennis van zaken erbij te hebben. Mijn investeerder heeft mij in 2012 een lening verstrekt voor de productie van de Dude kleur.”

 


Vaardigwerk – www.vaardigwerk.nl

VaardigWerk logo“Ik ben blij dat ik uit nieuwsgierigheid bij De InvesteerdersClub ben geweest: het resultaat mag er namelijk zeker wezen! Na een eerste scan, waarbij de haalbaarheid van het idee getest werd, vonden diverse gesprekken plaats om een goed beeld van elkaar te krijgen. Dankzij De InvesteerdersClub heb ik een zeer goede investeerder gevonden waar ik nog steeds heel blij mee ben. Hij denkt goed mee en mede dankzij hem is het idee inmiddels in de markt gezet. Hij weet dat mijn product niet in één jaar terug te verdienen is, maar dat geeft niet, want wij geloven allebei in ons mooie product. De reacties die ik heb gekregen zijn erg bemoedigend. Na uitleg van De InvesteerdersClub begreep ik ook beter hoe en op welke manier je onder de aandacht kan komen van investeerders.”


NAZAVA – www.nazava.com 

Nazava logoNAZAVA produceert en verkoopt hoge kwaliteit huishoudelijke waterfiltersystemen in Indonesië voor mensen die geen toegang hebben tot schoon drinkwater. Het zorgt ervoor dat vooral minder kinderen ziek worden van besmet drinkwater. Elke dag hebben nu ongeveer 500.000 mensen toegang tot schoon en betaalbaar drinkwater via nazava.

Drie leden van De Investeerders Club hebben in 2011 geïnvesteerd.

 


Dutch Learning Company – www.iedereenehbo.nl 

Dutch Learning Company logoDutch Learning Company (DLC) bevond zich medio 2010 in een turbulente groeifase. Na de succesvolle introductie van Iedereen EHBO in de Nederlandse markt, was DLC inmiddels ook gestart met de ontwikkeling van opleidingen voor de zakelijke markt, VCA en BHV.

In augustus 2010 heeft DLC gericht naar investeerders gezocht. Hierbij is in september uiteindelijk gekozen voor een samenwerkingsverband van een aantal leden van De Investeerdersclub. De actief betrokken investeerders hebben samen met het management van DLC op basis van een inbreng van geld en tijd een grondige herstructurering gerealiseerd, zowel in juridische als in financiële zin. Tegelijkertijd is er voor de verkoop van bedrijfsopleidingen een partnerprogramma opgezet. Dit alles is gezamenlijk in een relatief korte periode van ruim 6 maanden gerealiseerd. Hiermee is een basis gevormd voor verdere solide groei.

Voor de gewenste versnelling van verdere groei diende zich al snel een nieuwe investeringspartij aan om Dutch Learning Company nog verder uit te bouwen. De leden van De Investeerdersclub hebben DLC die ruimte gegeven door op dat moment, met rendement, afscheid te nemen.

Wij kijken terug op een zeer waardevolle bijdrage van De Investeerdersclub in zijn totaliteit en de betrokkenheid van elke ondernemer in het bijzonder. Zo kregen wij niet alleen ‘smart money’, maar ook ‘involved money’. En dat is in onze ogen de definitie van het ware ondernemerschap: op het juiste moment op de juiste plaats betrokken zijn.


 

 

 

 

Harry Helwegen, voorzitter BANN – over activiteit van De Investeerdersclub – financier je ambitie! – 21 april 2011.

“Uitstekend initiatief van de Investeerdersclub. Dit soort activiteiten dragen bij aan de bewustwording van het belang van informal pasfoto harry helwegeninvestment voor ondernemers en business angels”